Dr. Bán Marianna

 

A jóga-neti (jala neti)

 

Az orrmosás az ayurvéda egy fontos eljárása, része a mindennapi higiénének.

Ha eddig nem ismertük, a járványos időszakban érdemes megtanulni és használni  egészségünk védelmében. Nem csak a panaszok elkerülésében  vagy csökkentésében élvezhetjük majd áldásos hatását, jónéhány kellemes mellékhatásra is felfigyelhetünk.

Csillapodhatnak, ritkulhatnak évek óta fennálló panaszaink is. Ilyen például a tompa szaglás, fejfájás, krónikus fáradtság, orrváladékozás, krónikus légzőszervi allergiák. És bizony még emésztésünk is javulhat.

Felső légúti betegségek, krónikus mandulagyulladás, adenoidok, allergiás nátha,
arc- és homloküreggyulladások, vírusos és bakteriális nátha, fejfájás, migrén
kezelésére és megelőzésére használjuk.
 

Nem csak a légzőszervrendszert és működését segíti, de az ezzel összefüggő kóros folyamatokat is mérsékeli. Segíti a finomenergiák- a prána- áramlását. Az ún. neti-kancsóba 1dl forralt, testmelegre hűtött vizet és 1 gramm (csipet) Himalaya sót teszünk.  

          https://www.youtube.com/watch?v=MzBThyXeR_M

Helyes fejtartás esetén semmilyen kellemetlen  érzés nem lép fel. A helyes fejtartást ki- ki maga tapasztalja ki, a mellékelt videóban látottak segítségével.

Ajánlott olvasmány:   Náráján Csöjuin Dordzse- A jóga- neti kézikönyve (Bioenergetic)    

Keresőszavak:  arcüreggyulladás, homloküreg-gyulladás, allergia, fertőzés, megelőzés, vírusos, krónikus, mandulagyulladás, adenoid, bakteriális, fejfájás, orrmosás, ayurvéda, himalaya- só, neti- kancsó, finomenergiák, prána, prána-áramlás, egészség, védelem, járvány, allergia, emésztés, tompa szaglás, krónikus fáradtság

 

Az orrmosás az ayurvéda egy fontos eljárása, része a mindennapi higiénének. Ha eddig nem ismertük, a járványos időszakban érdemes megtanulni és használni  egészségünk védelmében. Csillapodhatnak, ritkulhatnak évek óta fennálló panaszaink is. Ilyen például a tompa szaglás, fejfájás, krónikus fáradtság, orrváladékozás, krónikus légzőszervi allergiák. És bizony még emésztésünk is javulhat.

 Dr. Bán Marianna antropozófus

 

© 2020 Dr. Marianna Bán. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! templates by AgeThemes | Documentation